"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική εκδήλωση των Θεολόγων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

   Την Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012, στο Γ΄ αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά» που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
   Ο εισηγητής κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου δρ. θεολογίας, Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου / Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσίασε τις βασικές αρχές και τα περιεχόμενα του Προγράμματος Σπουδών, και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα καινοτομικά του χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι το νέο Πρόγραμμα Σπουδών είναι ανοικτό και πλουραλιστικό, ότι διατηρεί και αναπλαισιώνει το γνωστικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα, ότι λαμβάνει υπόψη του τις απαιτήσεις των καιρών και τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Τόνισε ιδιαίτερα την κεντρική θέση που έχει στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών η Ορθόδοξη Παράδοση, ως τοπική ιστορία, πίστη, λατρεία, ζωή και γενικότερα πολιτισμός. Παράλληλα σημείωσε ότι στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών υπάρχουν και στοιχεία από τις χριστιανικές παραδόσεις της Ευρώπης και του κόσμου, καθώς και στοιχεία από τα μεγάλα Θρησκεύματα. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος όπου δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς θεολόγους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα νέα Προγράμματα Σπουδών.
   Την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν θεολόγοι από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε με την παρουσία του και ο Σύμβουλος Θεολόγων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου