"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη το βραβείο Ελευθερίας της Πίστης

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα απονεμηθεί το βραβείο ''Freedom of Worship Award'' (Βραβείο Ελευθερίας της Πίστης) κατά τη διάρκεια απονομής των βραβείων Four Freedoms Awards (Τέσσερα Βραβεία Ελευθερίας) του Ιδρύματος Franklin D. Roosevelt που θα γίνει αύριο στην Ολλανδία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πατριάρχης θα τιμηθεί για τις ''προσπάθειές του για την προώθηση της ελευθερίας της πίστης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πρωτοβουλίες του για την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας καθώς και για τις προσπάθειες του για διεθνή ειρήνη''.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνωρίζεται επίσης για την εργασία του για την προστασία του περιβάλλοντος για την οποία έγινε γνωστός εδώ και 30 χρόνια ως ο ''Πράσινος Πατριάρχης''.
Οι υπόλοιποι βραβευθέντες είναι: Luiz Inacio Lula da Silva,(International Four Freedoms Award- Διεθνές Βραβείο Τεσσάρων Ελευθεριών) εκπρόσωπος της Ενωσης και Πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003-2010, ο οποίος τιμάται για την εξαιρετική δουλειά για το λαό της Βραζιλίας, Al Jazeera(Freedom of Speech and Expression Award- Βραβείο Ελευθερίας Λόγου και Εκφρασης), για τη σταθερή προσήλωσή του στην ελευθερία του Τύπου, Ela Ramesh Bhatt(Freedom from Want Awards Βραβείο Ελευθερίας από Ανάγκες), για τις εξαιρετικές προσπάθειες της υπέρ των φτωχών και καταπιεσμένων γυναικών στην Ινδία, Hussainal-Shahristani (Freedom from Fear Award- Βραβείο Ελευθερίας από το Φόβο), Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Ενέργεια στην ιρακινή Κυβέρνηση, για τη προσήλωσή του στις δημοκρατικές αξίες, και τις εξαιρετικές προσπάθειές του να για εξέλιξη του Ιράκ σε μια ελεύθερη, ευημερούσα και αναπτυγμένη δημοκρατία.
Η Βασίλισσα της Ολλανδίας και ο Πρωθυπουργός Mark Rutte θα είναι παρόντες σε αυτή τη λαμπρή τελετή που θα γίνει στην πόλη Middelburg.
Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι δύο Κύπριοι που διαμένουν στην Ολλανδία, ο Δρ. Μάικλ Χατζητοφής (ένας εκ της ομάδας των εμπειρογνωμόνων- σοφών για το φυσικό αέριο) και η σύζυγός του Τασούλα Χατζητοφή, διευθύντρια του ιδρύματος Walk of Truth για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=89238

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου