"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγραμματισμού των ποικίλων εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας μας για την φετινή χρονιά, ολοκληρώθηκε μ’ επιτυχία στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16-17-18 Νοεμβρίου 2012 σεμινάριο για την κατήχηση με θέμα:

"Η θρησκευτική εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα των σχολείων στις Βαλκανικές χώρες". Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και προοπτικές στο μέλλον.
Εισηγητές ήταν θεολόγοι απ’ όλες τις Βαλκανικές χώρες. Οι εργασίες του σεμιναρίου φιλοξενήθηκαν από την Ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία των Δώδεκα Αποστόλων στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Περιληπτικά το πρόγραμμα είχε ως εξής:
Έναρξη την Παρασκευή 16-11-2012 όπου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες εκ μέρους του μητροπολίτη ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Ιωάννης Κρητικόπουλος. Προσφώνησαν κατόπιν ο γενικός γραμματέας της Διαβαλκανικής κ. Βασίλειος Πετρολέκας και ο περιφερειακός γραμματέας της Ελλάδας π. Κωνσταντίνος Βλέτσης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό όλου του σεμιναρίου.
Κεντρική ομιλήτρια της απογευματινής συνεδρίας ήταν η κ.Ράντζου Μαρία (λέκτορας της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στα παιδαγωγικά) με γενικό εισαγωγικό θέμα: «σύγχρονη προβληματισμοί για την θρησκευτική εκπαίδευση στην Ελλάδα».

Το Σάββατο όλη την ημέρα συνεχίστηκε το σεμινάριο με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Το επίπεδο των εισηγήσεων ήταν πολύ υψηλό καθότι οι περισσότεροι εκ των εισηγητών, Βαλκάνιοι και Έλληνες ήταν διδάκτορες της θεολογίας και μάλιστα του Α.Π.Θ.
Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν και θεολόγοι από σχολεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με εύστοχες ερωτήσεις και διευκρινιστικές τοποθετήσεις βοήθησαν στον διάλογο που ακολουθούσε μετά από κάθε εισήγηση της κάθε χώρας. Στο σεμινάριο επίσης παρευρέθηκαν οι σχολικοί σύμβουλοι θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης και κ. Μαρία Συργιάννη.

Κυριακή 18-11-2012 μετά την θεία λειτουργία στην ενορία των Δώδεκα Αποστόλων στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, ολοκληρώσαμε με τα συμπεράσματα του σεμιναρίου.
Ευχαριστούμε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και την ενορία των Δώδεκα Αποστόλων στα Πεύκα Θεσσαλονίκης όπου και φιλοξενήθηκαν οι εργασίες του σεμιναρίου.
Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου και οι εισηγήσεις θ’ αναρτηθούν στον ιστότοπο της Διαβαλκανικής ομοσπονδίας Ορθοδόξων νεολαιών www.boyanet.org


Πετρολέκας Βασίλειος
Γενικός γραμματέας Διαβαλκανικής

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_5276.html#ixzz2DeaPN9Hx
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου