"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνέδριο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών για τις Βιβλικές Σπουδές στη Φλωρεντία

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με την Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή της Φλωρεντίας διοργανώνει στις 6-7 Ιουνίου στην πόλη της Φλωρεντίας, Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον των Βιβλικών σπουδών στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία». Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι οι: Καθ. Ιωάννης Φωτόπουλος (Saint Mary’s College, Notre Dame, ΗΠΑ), Το παρόν και το μέλλον των βιβλικών σπουδών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Καθ. L. Mazzinghi (Καθολική Θεολογική Σχολή Φλωρεντίας και Ποντιφικό Βιβλικό Ινστιτούτο, Ρώμη), Η θέση των Βιβλικών σπουδών στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά την Διάταξη Dei Verbum της Β΄ Βατικανής Συνόδου, Καθ. Χρήστος Καρακόλης (Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών), Πατερική παράδοση, Ορθόδοξη θεολογία και η σημασία της Αγίας Γραφής στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Καθ. Roberto Filippini (Theological Studium, Camaiore), Αγία Γραφή και Παράδοση στο Ρωμαιοκαολικισμό, Καθ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.), Η θεοπνευστία της Βίβλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Δρ. Alessandro Biancalani (Θεολογική Σχολή Φλωρεντίας), Η διδασκαλία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περί θεοπνευστίας, Καθ. Κωνσταντίνος Ζάρρας (Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιουδαίοι, Ιουδαϊκές σπουδές και ιουδαιοφοβία στη σύγχρονη Ελλάδα, Καθ. Stefano Tarocchi (Θεολογική Σχολή Φλωρεντίας), Ο Κανόνας της Καινής Διαθήκης στη Ρωμαιοκαθολική παράδοση, Λέκτωρ Αικατερίνη Τσαλαμπούνη (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.), Ο κανόνας της Καινής Διαθήκης στην Ορθόδοξη παράδοση, Καθ. Gérard Rossé (Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Sophia, Loppiano), Οι ερμηνευτικές μέθοδοι της βιβλικής εξήγησης στο Ρωμαιοκαθολικισμό, και Καθ. Πέτρος Βασιλειάδης (Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.), Η λειτουργική χρήση των σύγχρονων μεταφράσεων στη σύγχρονη ελληνόφωνη Ορθοδοξία.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Καρδινάλιος Giuseppe Betori, Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Φλωρεντίας, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής της Φλωρεντίας Καθηγητής Stefano Tarocchi και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, ενώ τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο θα εκπροσωπήσει και θα απευθύνει εκ μέρους του χαιρετισμό στο συνέδριο ο π. Χρίστος Χαχαμίδης, Δρ. Θεολογίας, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου