"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός της Θεσσαλονίκης, της πόλης του Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκαν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου το απόγευμα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Ανθίμου.   
Η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου. Παρόντες ήσαν 27 Αρχιερείς, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Αλ. Μπακατσέλος, Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, πλήθος κληρικών και πιστών.  
Με την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, έγινε και η υποδοχή του αντιγράφου της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε επί τη αφίξει του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας στον ελληνικό λαό. «Όταν πορευόμεθα ηνωμένοι και ομόψυχοι, αποβλέποντες εις το καλόν και το αγαθόν του Γένους μας και της εκκλησίας, πάντοτε μεγαλουργούμε και εισερχόμεθα εις φάσεις ιστορικής πορείας και διαδρομής ευημερίας και αγαθών» και πορευόμαστε στο δρόμο του Θεού «μη ως άσωτοι, μηδέ ως άφρονες», αλλά σύμφωνα με το θέλημα Του και πρόσθεσε: «Προς όδευσιν όμως μετά του Κυρίου, απαραίτητος είναι η μετάνοια, δηλαδή, η αλλαγή νοοτροπίας και σκέψεως και η έξοδος εκ των στενών ορίων του ατομικού συμφέροντος, του εγώ μας». 

Για περισσότερα: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου