"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

O Λαρισαίος Θεολόγος Κων. Ζορμπάς νέος Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης


Από τις αρχές του Ιανουαρίου ο Λαρισαίος στη καταγωγή Θεολόγος, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ). O κ. Ζορμπάς έλαβε το Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών (Στρασβούργο 1981), της Κοινωνιολογίας (Καθολικό Ινστιτούτο και Σορβόννη, Παρίσι 1987) και της Θεολογίας (Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου, Παρίσι 1987). 
Πραγματοποίησε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού και στην Ποιμαντική Κοινωνιολογία και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (Centre NationaldeRecherche Scientifique) στο Παρίσι. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και στον Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας, απ’ όπου το 1996 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα με «Άριστα». Την περίοδο 1988-1998 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΟΑΚ προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε διαφόρους τομείς του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορες εκκλησιαστικές αποστολές του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  

Για περισσότερα στο: ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου