"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η επιστημονική ημερίδα Θεολόγων της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Το έντονο ενδιαφέρον των συνέδρων προκάλεσε «Ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των συμβόλων» - κεντρικό θέμα της Ημερίδας εκπαιδευτικών των Γυμνασίων και Λυκείων τής Δυτικής Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε, επί δέκατη χρονιά φέτος, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές ήταν ο ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς, με θέμα «Σύμβολο: η γλώσσα του “τρόπου”», και ο Λέκτορας Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Στογιαννίδης, με θέμα «Η αξιοποίηση των συμβόλων στη διδακτική πράξη. Προτάσεις για το παρόν - προβληματισμοί για το μέλλον».

Την Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, o Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο Διευθυντής Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης κ. Παύλος Ματζιάρης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ μήνυμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου