"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Σεμινάριο για την αναλυτική φιλοσοφία της θρησκείας από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής»

ΙΔΡΥΜΑ «ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ»
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
11/04/2014-20/06/2014
 
Το Ίδρυμα Βιβλικών Σπουδών «Άρτος Ζωής» διοργανώνει σεμινάριο για την αναλυτική φιλοσοφία της θρησκείας. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή απόγευμα (6-9 μ.μ.) στα γραφεία του «Άρτου Ζωής», Μπουμπουλίνας 28 (πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), από τις 11 Απριλίου έως τις 20 Ιουνίου 2014 (βλ. συνημμένο αναλυτικό πρόγραμμα).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, προϋποθέτει όμως την έγκαιρη συμπλήρωση και αποστολή της σχετικής αίτησης συμμετοχής (βλ. συνημμένο έγγραφο).

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Στέλιος Βιρβιδάκης, καθηγητής φιλοσοφίας στο Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. του ΕΚΠΑ.

Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου εστιάζονται στην ιστορική και συστηματική παρουσίαση της αγγλόφωνης φιλοσοφίας της θρησκείας που στηρίζεται στις μεθόδους της αναλυτικής φιλοσοφικής παράδοσης. Θα εξεταστούν θέσεις και επιχειρήματα που αφορούν τις σχέσεις πίστης και Λόγου και ένα σύνολο βασικών γνωσιολογικών, μεταφυσικών και ηθικών ζητημάτων η δυνατότητα αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού, η μετά θάνατον ζωή, το πρόβλημα του κακού και η φύση της πνευματικότητας. Θα προταθεί η κριτική μελέτη σύντομων κειμένων ή αποσπασμάτων εκτενέστερων έργων φιλοσόφων και θεολόγων, όπως ο Ludwig Wittgenstein, o D.Z.Phillips, o Fergus Kerr, o Alvin Plantinga, o Robert Adams, o Richard Swinburne, o Peter van Inwagen, η Lynne Rudder Baker και ο John Cottingha.
 
- Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την αίτησή τους (βλ. συνημμένο έγγραφο) στο artos@otenet.gr έως τις 31 Μαρτίου 2014 το αργότερο.



- Τα στοιχεία των αιτήσεων είναι εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για την οριστική επιλογή των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

- Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

- Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210-8824547.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου