"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παύλεια: Τόμος Επετειακός επί τη Συμπληρώσει Είκοσι Ετών από της υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος Καθιερώσεως των Εκδηλώσεων προς τιμή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Παύλου 1995-2014, Βέροια 2014

O παρών επετειακός τόμος εκδίδεται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως, με τη χάρη του Θεού, είκοσι ετών (1995-2014) από την καθιέρωση των Παυλείων εκδηλώσεων, προς τιμή του Αποστόλου Παύλου, με έμπνευση και πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. Κάθε χρόνο τελούνται ανελλιπώς εκδηλώσεις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές με αποκορύφωμα τα Διεθνή Επιστημονικά Παύλεια Συνέδρια, με συμμετοχή επιστημόνων από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Είκοσι χρόνια πολύπλευρης μελέτης του Παύλειου λόγου, θησαυρισμένης σε είκοσι αντίστοιχους τόμους. Αυτοί, μαζί με τον παρόντα τόμο, αποτελούν μια σοβαρή συνεισφορά στα θεολογικά γράμματα του τόπου μας και τελικά στον Πολιτισμό. Στον επετειακό αυτό τόμο προσκλήθηκαν να μετάσχουν όλοι όσοι υπήρξαν ομιλητές σε ένα ή περισσότερα των ως άνω Συνεδρίων, προερχόμενοι τόσο από τον θεολογικό και εκκλησιαστικό χώρο, όσο και από άλλες περιοχές επιστημονικές, με κέντρο ενδιαφέροντος των εργασιών τους πάντοτε τον Απόστολο Παύλο.
Σε μια εποχή διεπιστημονικών συνεργασιών και διεθνών προγραμμάτων η προσέγγιση του Αποστόλου Παύλου έγινε από πολλές οπτικές γωνίες και εμπλουτίσθηκε ο θεολογικός λόγος σε πολλαπλά επίπεδα. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε, δια των πρεσβειών του Αποστόλου των Εθνών και ιδρυτού της Εκκλησίας της Βεροίας «Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μετά πάντων υμών. Αμήν» (Β” Κορ. 13,13).
 
Για περισσότερα στο: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου