"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΣΤΟΛΗ"

“Αξιοθαύμαστο”, χαρακτήρισε τo έργο της «Αποστολής» η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσημη επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τις Συνοδείες Τους, ευχαρίστησε για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, τιμή της Πατριαρχικής Επισκέψεως και αναφέρθηκε, εκτενώς, στην βοήθεια και στήριξη του Οικουμενικού Θρόνου στην προσπάθεια της «Αποστολής», επισημαίνοντας:
«Από την αρχή της κρίσεως και των προσπαθειών μας, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου ανταποκρίθηκαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και περισσή αγάπη για την κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλούς και πολλά θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά ιδιαίτερης μνείας χρήζει η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος κινητοποίησε ταχύτατα την Ομογένεια των ΗΠΑ σε μια πρωτοφανή εκστρατεία αρωγής προς τη δοκιμαζομένη Μητέρα Πατρίδα των αγαπημένων μας Ομογενών. Φρονώ, κατέληξε, ότι καταλυτική σε αυτό υπήρξε και η ενθάρρυνση της Παναγιότητάς Σας, η οποία πολλαπλώς και πολυτρόπως εξέφρασε την πατρική αγωνία Της για την κοινωνική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και τις συνέπειές της επί του Ελληνικού Λαού, παρέχοντας ταυτόχρονα την υψηλή Αυτής στήριξη και ευαρέσκεια στις προσπάθειες ενίσχυσης και το Έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ να στηρίξει τα δοκιμαζόμενα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού και όχι μόνο».
Σε ανάμνηση της Πατριαρχικής Επισκέψεως και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η «Αποστολή» ανήρτησε Αναθηματική Πλάκα, την οποία απεκάλυψαν οι δύο Προκαθήμενοι.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς και ο κ. Νικόλαος Μαγγίνας.
Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Οικονομικός Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

Για περισσότερα στο: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου