"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο των Θεολόγων της Δ.Δ.Ε. Δράμας (16-10-2014)

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο φιλόξενο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, το επιμορφωτικό σεμινάριο  των Θεολόγων της Δ.Δ.Ε. Δράμας με θέματα: α) Ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν το ΜτΘ, όπως προγραμματισμός, απαλλαγές, οδηγίες διδασκαλίας, τράπεζα θεμάτων, αναθέσεις κ.α. β) Διαφοροποίηση και αξιολόγηση στη διδασκαλία του ΜτΘ. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο, όπου μετείχε το σύνολο σχεδόν των Θεολόγων της Π.Ε. Δράμας, έγινε αρχικά ενημέρωση από το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Πολύβιο Στράντζαλη σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.  
Στη συνέχεια ο κ. Στράντζαλης μίλησε για τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα στη θεωρία της διδακτικής. Επεσήμανε ότι η διαφοροποιημένη διδασκαλία σχεδιάζεται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες αλλά και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των μαθητών. Παρουσίασε τα διάφορα είδη της διαφοροποιημένης διδασκαλίας (διαφοροποίηση ως προς το στόχο, ως προς τη μαθησιακή δραστηριότητα, ως προς το διδακτικό υλικό κ.α.) Τόνισε ότι ιδιαίτερα στο μάθημα των Θρησκευτικών ενδείκνυται η πολύπλευρη διαφοροποίηση της διδασκαλίας σε οργανωτικό, γνωστικό και παιδαγωγικό επίπεδο. Τέλος, αφού υπογράμμισε την αναγκαιότητα της διαφοροποίησης και στην αξιολόγηση των μαθητών, παρουσίασε ένα σχέδιο διαφοροποιημένης διδασκαλίας για συγκεκριμένη διδακτική ενότητα 2 ωρών. Η υποδοχή των συναδέλφων ήταν εγκάρδια και η συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν γόνιμη και εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου