"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο Διευθυντών και Θεολόγων εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου με θέμα: "Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας : η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη"


Στις 19 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κατακόμβη του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου το επιμορφωτικό Σεμινάριο των Διευθυντών και Θεολόγων Εκπαιδευτικών του καλλικρατικού δήμου Κορδελιού - Ευόσμου με θέμα «Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας: Η έμπρακτη Αλληλεγγύη» που συνδιοργάνωσαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευαγγελία Ψυχογυιού και ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης. 

Το Σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος και στη συνέχεια παρακολούθησε το σεμινάριο. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιδήμαρχου Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κ. Ιωάννη Καμαρινού. Τέλος η κ. Ευαγγελία Ψυχογυιού, Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Καρατάσιου.  Το επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 24 Θεολόγοι και 6 Διευθυντές των σχολείων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.


Στο επιμορφωτικό σεμινάριο εισηγήσεις παρουσίασαν οι:
1) κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Δρ. Θεολογίας, με θέμα «Εκκλησία και Κοινωνική Αλληλεγγύη»

2) π. Γεώργιος Μίλκας, Θεολόγος, Προϊστάμενος των Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου και Ευαγγελισμού Ευόσμου, με θέμα: «Ιστορία και γεωγραφία της περιοχής και του έργου της Εκκλησίας»

3) κ. Ζαφειρούλα Αμπατζή, Θεολόγος, Μέλος του Συμβουλίου Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Ευόσμου, με θέμα: «Διακονία Αγάπης»

4) κ. Νικόλαος Τσιαδήμος, Καθηγητής Αγγλικών και Θεολόγος, με θέμα:  «Διακονία Νεότητας»

5) κ. Ευαγγελία Ψυχογυιού, Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας»

6) κ. Πολύβιος Στράντζαλης, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, με θέμα: «Σχεδιασμός εκπαιδευτικών δράσεων – ενδεικτικές προτάσεις»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου