"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Εύοσμο

Στον Κοιμητηριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Εύοσμο  τέλεσε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου,  Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Παναγιώτης Κωστούλας, ο οποίος  αντλώντας από  τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, ανέφερε ότι : ο Θεός δημιούργησε τους Αγίους Αγγέλους πριν δώσει ζωή στα άλλα κτίσματά  Του. Οι Άγιοι Άγγελοι είναι όντα κτιστά , μόνιμα προσηλωμένα στη θέα του Τριαδικού Θεού .Κύριο μέλημά τους αποτελεί η δοξολογία του Ονόματος Του Θεού . Είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού. Ο κάθε πιστός έχει το δικό του , προσωπικό φύλακα άγγελο , οι πόλεις έχουν τον άγγελό τους και τα ιερά θυσιαστήρια επίσης  έχουν τον άγγελό τους.
Οι Άγιοι Άγγελοι είναι  «οι Υπηρέτες της Ογδόης Ημέρας». Η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξή τους το μήνα Νοέμβριο , επειδή ο Νοέμβριος ήταν ο ένατος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου και οι Άγιοι Άγγελοι είναι οργανωμένοι σε εννέα τάγματα ή ταξιαρχίες :Άγγελοι, Αρχάγγελοι, Θρόνοι, Κυριότητες, Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Χερουβείμ, Σεραφείμ» .
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε  όλους όσους εκοπίασαν για την πραγματοποίηση της Πανήγυρης , προέτρεψε τους πιστούς να προσκαλέσουν τους Αγίους Αγγέλους βοηθούς και συνοδοιπόρους τους στη ζωή .

Οι Άγιοι Άγγελοι, σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Ιππολύτου, είναι «οι δυνατοί ναύτες στο τρικυμισμένο καράβι της ζωή μας».

Πηγή: ΑΜΕΝ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου