"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄

Σε ιδιαίτερα καλό και αποδοτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διάρκεσε πάνω από μία ώρα, έγιναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.
«Η πρώτη γνωριμία με τον Μακαριότατο», δήλωσε ο υπουργός, «υπήρξε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά, και για το υπουργείο, που έκανα τη γνωριμία του. Πρόκειται για έναν άνθρωπο σαφή και σοφό. Μου τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη να ξεκινήσει ανάμεσα στο κράτος και την Εκκλησία ένας πραγματικός διάλογος.
Υπενθυμίζω ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή πολιτείας-εκκλησίας σε υψηλό επίπεδο, ώστε να συζητούμε συστηματικά τα προβλήματα των σχέσεων μεταξύ τους.
Θα ενεργοποιήσουμε το διάλογο αυτό το συντομότερο δυνατό και θα βάλουμε σε τάξη τα πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, έτσι ώστε να συζητούνται κατά τρόπο εύλογο και να λύνονται κατά το δυνατόν σε συνάφεια με τις κοινωνικές και λοιπές συνθήκες στη χώρα μας.
Η επιτροπή θα μελετήσει ένα- ένα τα ζητήματα. Την προτεραιότητα τους θα τη συζητήσουμε μετά την πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής».
Ο Μακαριώτατος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, που δέχτηκα την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όλοι γνωρίζουμε για τις εμπειρίες του, τη σοφία του και τις γνώσεις του. Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία σε βάθος συζήτηση γύρω από τα θέματα των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας που μας απασχολούν. Θα ξαναβρεθούμε και θα τα ξανασυζητήσουμε. Θέλω να τονίσω ότι το πνεύμα της συνομιλίας μας ήταν άριστο και προοιωνίζεται καλές σχέσεις με αντίστοιχα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου