"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επιτυχημένη συμμετοχή των Θεολόγων καθηγητών στην διημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης

Στις 20 και 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η διημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με θέμα: «Διδακτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών». Στη διημερίδα έλαβαν μέρος συνάδελφοι θεολόγοι και παρουσίασαν την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν στα σχολεία τους.

Η κ. Αικατερίνη Λαλαγιάννη από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. παρουσίασε τρεις διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική  πρόταση είχε τίτλο: "Αναζητώντας το Θεό των Χριστιανών".



Η δεύτερη διδακτική πρόταση ήταν διαθεματική σε συνεργασία με τη Μαρία Κουντή (ΠΕ02) και είχε ως θέμα: "Η προσέγγιση του θείου στον Όμηρο, στη Λυρική Ποίηση και στην Κυριακή Προσευχή".


Η τελευταία διδακτική πρόταση της κ. Λαλαγιάνη είχε ως θέμα: "Μια προσέγγιση της Εικονομαχίας: Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό;"



Η θεολόγος κ. Κική Αντικουλάνη παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σαλονικίδη (ΠΕ02) του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα: "Η διδασκαλία του Σχίσματος των Εκκλησιών: Μια διαθεματική προσέγγιση μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων".


Η κ. Σμαράγδα Φαρίδου από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τρεις διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική  πρόταση ήταν διαθεματική σε συνεργασία με τον Δημήτριο Χατζημιχαήλ (ΠΕ02) και είχε τίτλο: "Υλοποίηση διαθεματικών διδασκαλιών στα Θρησκευτικά και την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα της Γ΄ Γυμνασίου, βάσει προσχεδιασμένων σεναρίων".


Η δεύτερη διδακτική πρόταση ήταν στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής με θεολογικό περιεχόμενο και είχε ως θέμα: "Δημιουργία ιστοχώρου για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων της ιστοεξερεύνησης των μαθητών στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θεολογικό περιεχόμενο". Η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δημήτριο Χατζημιχαήλ (ΠΕ02) και την Αλεξάνδρα Μάρα (ΠΕ13).



Η τελευταία πρόταση της κ. Φαρίδου ήταν στο πλαίσιο των καινοτόμων δραστηριοτήτων και συνεργάστηκε με τον κ. Φίλιππο Βοϊδομάτη (ΠΕ04) και είχε ως θέμα: "Δημιουργική σύμπραξη Θεολογίας - Γεωγραφίας στο πλαίσιο καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων". 



Η θεολόγος κ. Ζηνοβία Παπαδοπούλου παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με την Δέσποινα Αυγερινού (ΠΕ06) του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα: "Lord' s Prayer/Πάτερ ημών: Petitions not vain repetitions".



Η θεολόγος κ. Ξανθή Αλμπανάκη του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασε δύο διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική πρόταση είχε ως θέμα: "Η αξιοποίηση των εικόνων μέσα από διαδικτυακά εργαλεία".


Η δεύτερη διδακτική πρόταση της κ. Αλμπανάκη είχε ως θέμα:  "Όταν τα σχολεία συνεργάζονται … επικοινωνούν".


Επίσης ο Σταμάτης Τσελέπης (ΠΕ11) από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με τον θεολόγο κ. Ευάγγελο Πεπέ με θέμα: "Θεολογία - Λαογραφία και Παράδοση μέσω του Ελληνικού Χορού".


Τέλος στη διημερίδα κατατέθηκαν και δύο αφίσες:
1) Καλλιεργώντας τον Εθελοντισμό μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών (Ξανθή Αλμπανάκη - Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας).


2) Μαθητικός Όμιλος Δράση για τον συνάνθρωπο: Φιλανθρωπικά παζάρια 1ου Γυμνασίου Ευόσμου (Αικατερίνη Χριστοδούλου, Πασχάλης Καράκαρης - 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου