"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ στις 17-06-2015

ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Μαγουλά

ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ.


Η Μαίρη Μαγουλά συνομιλεί με τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου για το παρελθόν και τον ρόλο της μνήμης, τη Βασιλεύουσα και τις ιστορίες των ηρώων που εκτυλίσσονται με φόντο τον μαγευτικό Βόσπορο και το ιστορικό Πέρα.
Τι θα συμβεί όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του βιβλίου την Ιστορία;

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Φωτιάδου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα μυθιστόρημα-χρονικό για την περίοδο 1926-1964.

Γεννημένη στον Βόσπορο, από γονείς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Πόλη με τις απελάσεις του 1964, μεγάλωσα μέσα στις μνήμες τους, έφτιαξα εικόνες για τα πρόσωπα των οποίων τις ζωές είχα κάνει με τον χρόνο δικές μου. Κάποια στιγμή, ένιωσα τους ήρωες να με πιέζουν για μια «έξοδο» στο χαρτί. Μάζεψα το παρελθόν, τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά τους, τους τοποθέτησα στον χώρο και στον χρόνο που ανήκαν και τους έριξα στην ιστορία… Εκεί, συνάντησαν άλλους, φανταστικούς μα και αναγκαίους για την πλοκή χαρακτήρες. Πραγματικοί και φανταστικοί, συμπορεύτηκαν για να αναπλάσουν την εικόνα της εποχής στον Βόσπορο και το ιστορικό Πέρα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Μαίρη Μαγουλά γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στο Δημόσιο για τριάντα χρόνια. Ζει στο Πόρτο Ράφτη. Τα Κύματα του Βοσπόρου είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Πηγή: ΟΞΥΓΟΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου