"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο των θεολόγων των σχολείων καλλικρατικών Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου, Νεαπόλεως - Συκεών και Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης το επιμορφωτικό σεμινάριο των θεολόγων των σχολείων των καλλικρατικών Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου, Νεαπόλεως - Συκεών και Αμπελοκήπων - Μενεμένης με θέμα «Ψηφιακό Σχολείο - Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία Θρησκευτικών - Φωτόδεντρο - Ψηφιακά Σενάρια στο ΜτΘ». Το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο παρακολούθησαν 42 εκπαιδευτικοί.
Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης αφού έκανε στους θεολόγους μια ολιγόλεπτη γενική ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών ( οδηγίες διδασκαλίας, απαλλαγές από το ΜτΘ, τις αναθέσεις, τα Ψηφιακά σενάρια) αλλά και τις Βιωματικές Δράσεις στο Γυμνάσιο και τις Ερευνητικές Εργασίες στο Γενικό Λύκειο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ψηφιακό Σχολείο, παρουσίασε τα διαδραστικά σχολικά βιβλία αλλά και στο ψηφιακό υλικό που έχει δημιουργηθεί όπως είναι οι εισαγωγικές παρουσιάσεις με συνοπτική παρουσίαση των βασικών σημείων του μαθήματος, οι δραστηριότητες με διάφορες εφαρμογές διαδραστικού τύπου,  οι χάρτες, οι συλλογή φωτογραφιών, τα βίντεο,  η σύνδεση με Βικιπαίδεια η σύνδεση με ηλεκτρονικό λεξικό Τριανταφυλλίδη, καθώς και οι ασκήσεις διαφόρων τύπων (quiz, αντιστοίχισης, σταυρόλεξα κ.ά). Παρουσίασε επίσης το "Φωτόδεντρο" αλλά και τα μαθησιακά αντικείμενα που περιέχονται σ΄αυτό και τόνισε ότι αυτά εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς στόχους και έχουν εννοιολογική και λειτουργική αυτοτέλεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου