"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο των Θεολόγων της ΔΔΕ Καβάλας με θέμα: «Διαδραστικά βιβλία και Φωτόδεντρο. Η αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας στο ΜτΘ»

Στις 09 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΚ Καβάλας το επιμορφωτικό σεμινάριο των θεολόγων των σχολείων της ΔΔΕ Καβάλας με θέμα «Διαδραστικά βιβλία και Φωτόδεντρο. Η αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας στο ΜτΘ». Το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο παρακολούθησαν 28 εκπαιδευτικοί.
Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης έκανε στους θεολόγους μια ολιγόλεπτη γενική ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ψηφιακό Σχολείο, παρουσίασε τα διαδραστικά σχολικά βιβλία αλλά και στο ψηφιακό υλικό που έχει δημιουργηθεί όπως είναι οι εισαγωγικές παρουσιάσεις με συνοπτική παρουσίαση των βασικών σημείων του μαθήματος, οι δραστηριότητες με διάφορες εφαρμογές διαδραστικού τύπου, οι χάρτες, οι συλλογή φωτογραφιών, τα βίντεο, η σύνδεση με Βικιπαίδεια η σύνδεση με ηλεκτρονικό λεξικό Τριανταφυλλίδη, καθώς και οι ασκήσεις διαφόρων τύπων (quiz, αντιστοίχισης, σταυρόλεξα κ.ά). Παρουσίασε επίσης το "Φωτόδεντρο" αλλά και τα μαθησιακά αντικείμενα που περιέχονται σ΄αυτό και τόνισε ότι αυτά εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς στόχους και έχουν εννοιολογική και λειτουργική αυτοτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου