"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

12η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων - Λυκείων της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα: Η θρησκευτική βία και η συμβολή της Εκκλησίας "υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου"

Δελτίο Τύπου

12η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων της Μητροπόλεώς μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου για 12η συνεχή χρονιά (2005-2016) η καθιερωμένη, πλέον, επιστημονική ημερίδα Θεολόγων καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Οι ημερίδες αυτές καθιερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα προσβλέποντας αφενός μεν στην περαιτέρω ενημέρωση και ενίσχυση των Θεολόγων στο έργο τους, αφετέρου δε στην πρακτική και ουσιαστική αξιοποίηση των συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων αυτών των συναντήσεων προς όφελος των μαθητών.
Φέτος η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονα Αμπελοκήπων με γενικό θέμα: Η θρησκευτική βία και η συμβολή της Εκκλησίας «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου». Η ημερίδα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους καθηγητές. Ακολούθως, προσφέρθηκε πρωινό, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες με την ανάγνωση μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, ενώ χαιρετισμοί έγιναν από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής κ. Μ. Κωνσταντίνου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ανανιάδη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Π. Ματζιάρη και τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Πρώτος εισηγητής, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Η Εκκλησία έναντι της θρησκευτικής βίας», ενώ ακολούθησαν η Καθηγήτρια τους Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. κ. Α. Ζιάκα, με θέμα: «Από τη βία των θρησκειών στην ευθύνη του σχολείου και της Παιδείας. Η περίπτωση του Ισλάμ» και οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Π. Στράντζαλης και κ. Μ. Συργιάννη με θέμα: «Η ειρήνη του Σύμπαντος Κόσμου μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών. Διδακτική πρόταση».
Μετά από γόνιμο διάλογο, όπου κατατέθηκαν προβληματισμοί, σκέψεις και ερωτήματα και πριν το γεύμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έκλεισε τις εργασίες της ημερίδας ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκομένους και τους συντελεστές της Οργανωτικής Επιτροπής και προτρέποντας τους Θεολόγους «σ’ αυτούς τους Αποκαλυπτικούς και δύσκολους καιρούς να σταθούν δυνατοί και φωτισμένοι προσφέροντας στη νεολαία μας με ήθος και με λόγο Χριστό και Αγάπη».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου