"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη

Σε συνδιοργάνωση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας και Θράκης), η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τη συλλογή «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» του Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.

Το έργο του Έλληνα της διασποράς, μετά από τις παρουσιάσεις στο Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας, παρουσιάσθηκε το 2013 στην γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη, τη Βέροια, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας. Στη συνέχεια προσκλήθηκε από τον π. Πάπα Βενέδικτο σε μία μεγαλειώδη παρουσίαση στη Βασιλική του Αγίου Παύλου, στη Ρώμη, το 2014.

Παράλληλα με την εικαστική συλλογή του Απ. Παύλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσιάζεται το project «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ». Το έργο που είναι ιδέα του Καθηγ. Βαρλάμη, περιλαμβάνει την προσκυνηματική διαδρομή του Απόστολου των Εθνών στην Μακεδονία και αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο θρησκευτικού τουρισμού που απαντάει δυναμικά στην «κρίση» της πατρίδος μας σήμερα.

Η υιοθέτηση του έργου αλλά και η ομοψυχία όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την έκθεση και το πρόγραμμα, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για την σημερινή πραγματικότητα ότι η πατρίδα μας μπορεί να ξεπεράσει την λεγόμενη κρίση με έργα πνοής που αναφέρονται στην ιστορική και θρησκευτική μας παράδοση.

Στην έκθεση συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Οικονομίας και Τουρισμού και η Περιφερειακή Ένωση των δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από ιδιωτικές επιχειρήσεις συμμετέχουν η Aegean Airlines, το ξενοδοχείο MAKEΔΟΝΙΑ PALACE και ο όμιλος εταιρειών Σαμαράς & Συνεργάτες.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το ART MUSEUM της Αυστρίας.

Κατηγορία: Περιοδικές Εκθέσεις

Ημερομηνία Έναρξης: 06/06/2016

Ημερομηνία Λήξης: 15/09/2016

Εγκαίνια: 06/06/2016

Ώρα Έναρξης: 19.00

Χώρος: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων "Κυριάκος Κρόκος"
Πληροφορίες

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Φορείς

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Συνδιοργάνωση: Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης)

Με την ευγενική υποστήριξη: ΕΟΤ (www.visitgreece.gr) & Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου