"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 7 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, (Εθνικής Αμύνης 4,Θεσσαλονίκη) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Καλλιόπη Εξάρχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Α.Π.Θ. και Ποιήτρια

Ραχήλ Μαρτίδου, Σχολική σύμβουλος και Συγγραφέας

Βάϊος Νταφούλης
, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

και ο Συγγραφέας

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης


Το νέο βιβλίο του Ιάκωβου Μαρτίδη “Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά, Γονιός από το Α ως το Ω”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός, παρουσιάζεται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καλλιόπη Εξάρχου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ και ποιήτρια, η Ραχήλ Μαρτίδου, σχολική σύμβουλος και συγγραφέας, ο Βάϊος Νταφούλης, διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και ο συγγραφέας του βιβλίου. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, το οποίο μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Η έκδοση, με σημείωμα που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του, μας αυτοσυστείνεται ως εξής: “Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται και αναλύει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο εικοσιτέσσερα σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών-παιδιών βασιζόμενο στην ελληνική πραγματικότητα.

Ενθαρρύνει τους γονείς να δουλέψουν για τη δημιουργία σχέσεων που θα βασίζονται στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

Συμβάλλει να διαχειρίζονται ποιοτικότερα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Είναι μοναδικό και πρωτότυπο στο είδος του.

Βοηθάει γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς να δώσουν απαντήσεις ζωής σε πράγματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

Συνδυάζει την τεκμηριωμένη παιδαγωγική άποψη, την επιστημονική γνώση με την πρακτική της εφαρμογή με παραδείγματα, χωρίς θεωρητική ορολογία.

Ένας πρακτικός ‘οδηγός’ για το πως κτίζεις μια υγιή σχέση με τα παιδιά σου και -γιατί όχι;- πως μπορείς να πλάσεις ευτυχισμένα παιδιά!

Η αμεσότητα του τρόπου γραφής φιλοδοξεί να γοητεύσει τον αναγνώστη”.

Ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, Ιάκωβος Μαρτίδης, στα “Προλεγόμενα” του, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως: “Κατά μία έννοια το βιβλίο αυτό είναι ένας πρακτικός ‘οδηγός’ για θέματα και προβλήματα που αφορούν τα παιδιά, αλλά δεν είναι συνταγολόγιο. Δεν δίνει έτοιμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν, γιατί η ίδια ή ζωή είναι αλλεργική σε τέτοιου είδους ‘λύσεις’. Δεν προσφέρει συνταγές για άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα. Προσφέρει όμως βασικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας γραμματικής και ενός συντακτικού των σχέσεων γονιών-παιδιών γύρω από βασικά ζητήματα, ώστε να βοηθηθεί αποτελεσματικά ο φορτωμένος με τόσες έγνοιες και ευθύνες σύγχρονος γονιός”.

Μετά τα “Προλεγόμενα” ακολουθούν τα εξής κεφάλαια: “Αγκαλιά”, “Βρισιές-Βωμολοχίες”, “Γονείς”, “Δραματοποίηση”, “Εφηβεία”, Ζήλια “Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδίκτυο”, “Θάνατος ενός γονιού”, “Ιδιωτικότητα”, “Κατανόηση”, “Λάθη καθημερινά”, “Μονογονεϊκές οικογένειες”, “Νευρικό-ευερέθιστο παιδί”, “Ξύλο”, “Όρια”, “Προετοιμασία για το μωρό που έρχεται”, “Ρόλος”, “Συναισθηματικοί εκβιασμοί”, “Τιμωρία”, “Υπερπροστασία και επιπτώσεις στο παιδί”, “Φόβοι και φοβίες”, “Χωρισμός, διαζύγιο και παιδί”, “Ψέματα”, “Ωραίο” και “Κάτι σαν κατευόδιο”.

Ο συγγραφέας

Ο Ιάκωβος Θ. Μαρτίδης γεννήθηκε το 1957 στην Δράμα. Το 1975 πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για την Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία.

Από το 1993 διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια που στόχο έχουν την καλλιέργεια της αυτογνωσίας, την ανάδειξη των φωτεινών πλευρών του συμμετέχοντος και τη δημιουργία μιας ευχάριστης υπαρξιακής στάσης ζωής.

Έχει γράψει επίσης τα βιβλία “Η αγάπη στην πρίζα” (4η έκδοση) και “Τα μυστικά των άλλων” (2η έκδοση) που και αυτά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου