"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

13η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων - Λυκείων της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα: «Η διεπιστημονικότητα στο μάθημα των Θρησκευτικών»

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, για 13η συνεχή χρονιά (2005-2017) η καθιερωμένη, πλέον, επιστημονική ημερίδα Θεολόγων καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων. Οι ημερίδες αυτές καθιερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα προσβλέποντας στην περαιτέρω ενημέρωση και ενίσχυση των Θεολόγων στο έργο τους προς όφελος των μαθητών.
Φέτος το γενικό θέμα της ημερίδας ήταν: «Η διεπιστημονικότητα στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Η ημερίδα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο από το Σεβασμιώτατο για όλους τους κεκοιμημένους καθηγητές. Ακολούθως, προσφέρθηκε πρωινό, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες με την ανάγνωση του μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον εκπρόσωπου αυτού, Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, των μηνυμάτων του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Καλαντζή, ενώ χαιρετισμοί έγιναν από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρο των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, από τον Πρόεδρο του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και εκπρόσωπο του Κοσμήτορα, κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλο Ματζιάρη. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Πρώτος εισηγητής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με θέμα: «Υποχρεωτικό μάθημα ή ανάγκη για έμπνευση;», ενώ μετά το διάλειμμα ακολούθησε η Καθηγήτρια τους Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Άννα Κόλτσιου – Νικήτα, με θέμα: «Η «κιβωτός» της Χριστιανικής Γραμματείας και ο ρόλος του εκπαιδευτικού».
Μετά από γόνιμο διάλογο, όπου κατατέθηκαν προβληματισμοί, σκέψεις και ερωτήματα και πριν το γεύμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έκλεισε τις εργασίες της ημερίδας παρουσιάζοντας συνοπτικά τα πορίσματα αυτής, ενώ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθηγητές και τους συντελεστές της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως







Πηγή; http://www.imnst.gr/wp/22476-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου