"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ».

του Δρ. Γεωργίου Νεκταρίου Λόη

Επτακόσιες ογδόντα τέσσερεις σελίδες σε μία πολυτελή έκδοση ταξιδεύουν τον ειδικό επιστήμονα, τον ερευνητή και τον απλό αναγνώστη στο παρελθόν ενός λαού που διαδραμάτισε τον σημαντικότερο ίσως ρόλο στην ιστορία βορείως της Ελλάδος. Η μελέτη χωρίζεται σε δύο εκτενή μέρη: την πολιτική ιστορία (12 κεφάλαια) και την εκκλησιαστική ιστορία (11 κεφάλαια). Παρατίθενται όλες οι πηγές, έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και κατάλογοι σημαντικών ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων της σερβικής ιστορίας σε τρία διαφορετικά Παράρτημα. Στο τέλος υπάρχει ευρετήριο όρων και ο βιβλιογραφικός κατάλογος που αριθμεί 47 σελίδες πηγών και βιβλιογραφικών πονημάτων (επί συνόλου περισσότερα από 1000 το αριθμό), τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην μελέτη.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει την δυνατότητα, για πρώτη φορά, στον Έλληνα αναγνώστη να γνωρίσει βαθύτερα έναν λαό με τον οποίον μοιράστηκε μεγάλο μέρος της ιστορίας του.

Η Επίσημη Παρουσίαση του Βιβλίου θα γίνει από τις εκδόσεις Έννοια, τα βιβλιοπωλεία Discover Your Way καιLoad Scientific Books, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό» στην Πάτρα (Ρήγα Φεραίου 106). Μεταξύ των Ομιλητών θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης και οι καθηγητές κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος και κ. Χρήστος Τερέζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου