"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη Γερμανία, όπου τη χρονιά αυτή εορτάζονται τα 500 χρόνια από την έναρξη της Μεταρρύθμισης του Λουθήρου. Λεπτομερές χρονικό της βαρυσήμαντης επίσκεψης του Παναγιωτάτου δημοσιεύεται στο ιστολόγιο «Φως Φαναρίου»: http://fanarion.blogspot.de/2017/06/29-2-2017.
Το απόγευμα της 29ης Μαΐου ο Πρώτος της Ορθοδοξίας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Ορθόδοξου Εσπερινού στον Ευαγγελικό ναό Stiftskirche της Στουτγκάρδης, παρουσία του οικείου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, πάντων των μελών της πατριαρχικής συνοδείας, λοιπών αρχιερέων-μελών της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης της Γερμανίας, του Προκαθημένου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD) και Λουθηρανού επισκόπου της Βαυαρίας καθηγητού δρ. Heinrich Bedford-Strohm, Προτεσταντών επισκόπων και άλλων υψηλών εκπροσώπων της Ευαγγελικής Εκκλησίας, όλων των μελών της Ευαγγελικής αντιπροσωπείας στο διάλογο της Ευαγγελικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μεγάλου αριθμού κληρικών και λαϊκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου