"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης με θέμα: «Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Στις 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 17.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Το επιμορφωτικό που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων με αφορμή την συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, σκοπό έχει να γνωστοποιήσει στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση τα προγράμματα, τις επί μέρους εκπαιδευτικές δράσεις, την λειτουργία των δικτύων των Κ.Π.Ε. σε ένα ευρύτερο κοινό με στόχο την εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα. 
Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, το Κ.Π.Ε. Αρναίας, το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, το Κ.Π.Ε. Έδεσσας-Γιαννιτσών, το Κ.Π.Ε. Κιλκίς, το Κ.Π.Ε. Νάουσας και το Κ.Π.Ε. Ποροΐων.
Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες επισκέψεων στα Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, να συνδιαλλαγούν δια ζώσης με τους υπεύθυνους λειτουργίας και τις παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε, να λύσουν τυχόν απορίες, να θέσουν ερωτήματα και να σχεδιάσουν δράσεις εφ’ όσον το πρόγραμμα τους επιτρέπει.

Πρόγραμμα (Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017)

«Εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»
17.00: Υποδοχή - εγγραφές

17.15: Έναρξη – χαιρετισμοί

17.30: Περιβαλλοντικές δράσεις υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Δρ. Πολύβιος Στράντζαλης, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων

17.45: «Περιβάλλον και Πατέρες» Δρ. Αναστάσιος Μαράς Θεολόγος

18.00 Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου

18.15: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Αρναίας

18.30: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

18.45: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Έδεσσας - Γιαννιτσών

19.00: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Κιλκίς 

19.15: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Νάουσας

19.30: Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε. Ποροΐων

19.45: Ανακεφαλαίωση – Αναστοχασμός

20.00: Το μέλλον της εκπαίδευσης για την αειφορία
Δέσποινα Μιχελάκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεολόγος
Δρ. Ζήσης Αγγελίδης, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου